martes, 28 de agosto de 2018

Sèptima Entrada



ELS ANGLES, EN GRAUS O EN RADIANS?
Els angles dels triangles els podem mesurar en graus sexagesimals, en radians o en gradians; els gradians s’utilitzen als treballs de topografia, per tant nosaltres sols ens centrarem amb els radiants i els graus.
Les calculadores porten integrats tres possibles maneres: DEG, RAD i GRAD.
La manera DEG es refereix als graus sexagesimals, és a dir, la porció resultant de dividir una circumferència en 360 parts iguals. Aquests són els que hem d'utilitzar quan anem a treballar amb graus. El nom DEG prové de l'anglés “Degree” que significa grau. Estem més familiaritzats amb aquests, ja que són els que primer ens han ensenyat.
La manera RAD, abreviatura de radiants, és el que utilitzarem quan vulguem treballar amb radiants. Un radiant és la mesura resultant en dividir una circumferència en parts iguals la longitud de les quals d'arc sigui igual que la longitud del radi. Una circumferència té, per tant, 2π radiants.
Els graus i els radiants són equivalents, això vol dir que sempre podrem convertir un angle en graus al seu equivalent a radiants i viceversa; aquí en les fotos podeu veure les equivalències dels angles més comuns.





Per tant tenim que:
90º   són π/2 rad;        180º són π rad;           360º són 2π rad
Tenint sempre presents aquestes equivalències, sols haurem d’aplicar una regla de tres per passar qualsevol angle de grau a radiants o viceversa.

Aquí vos deixe un enllaç on expliquen com passar de graus a radiants:
https://es.wikihow.com/convertir-de-grados-a-radianes

Aquí vos deixe un video,gravat per mi amb el screencastify, explicant com fer una taula al full de càlcul, que ens ajude a passar de radiants a graus.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.