viernes, 31 de agosto de 2018

Dotzena Entrada




APLICACIONS DE LA TRIGONOMETRIA A LA VIDA REAL
Pitàgores de Samos (illa grega), 582-496 aC, filòsof i matemàtic, és considerat el primer matemàtic pur. Va fundar l'escola pitagòrica, i molts ho han considerat com una secta; no es conserva cap escrit de Pitàgores, però com els seus deixebles sempre el nomenaven a ell, alguns descobriments no se saben ben bé si són d'ell o dels seus deixebles. L'escola pitagòrica, era una escola fonamentalment religiosa, però també molt interessada en la música, les ciències o l'astronomia. 


Com a símbol religiós l'escola tenia el pentagrama o estrella de 5 punts.


Com a Filòsof Grec entre dins dels que defenien que la terra era esfèrica, es coneix també que els pitagòrics era defensors de la bellesa dels cossos esfèrics i consideraven la terra com a tal.


Va unir les matemàtiques amb la música en descobrir que cada 8 notes, tenien la mateixa vibració les cordes, i una era justament el doble de llarga que l’altra.


Una anècdota curiosa és que va morir a un camp de faves (llegum que ell prohibia menjar als seus deixebles). Prohibia aquest llegum en considerar-la flatulenta i deia que això els produïa mals sons, i no podien tenir idees clares. Aristòtil diu que Pitàgores, ho prohibia, en paréixer-se les faves als testicles i ho veia com un pecat. Fou assassinat pels seus adversaris polítics, quan ell va insistir a vorejar un camp de faves.
Matemàticament pel que més el coneguem, és pel famós Teorema de Pitàgores.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.