martes, 28 de agosto de 2018

Onzena Entrada



CÀLCUL RAONS TRIGONOMÈTRIQUES AMB EL GEOGEBRA.
Avui en dia, a les aules l’ús dels aparells tecnològics està mot estés, i aquest és un fet que l’hem d’aprofitar, ja que a més a més, avui en dia hi ha moltes aplicacions molt bones per a les matemàtiques.
Una D’Aquestes i molt útil per a calcular les raons trigonomètriques i treballar la trigonometria és el programa o calculadora gràfica GEOGEBRA.
El geogebra ens permet calcular el sinus i el cosinus d’una forma ràpida y molt visual d'un angle agut, com en aquest exemple 41º.
Passos a seguir:
1.- En el menú Vista seleccionem l’opció Ejes, i amb la icona del cercle, dibuixem una circumferència amb centre en el punt (0, 0) i radi 1.



2.- Seleccionem l’eina que construeix un segment que té com a origen i extrem els punts assenyalats. Assenyalem el punt (0, 0) i el punt (1, 0) per construir el segment que volem.


3.- Seleccionem l’eina , que fa una rotació en un objecte al voltant d’un vèrtex amb un angle donat. Assenyalem primerament el segment, després el punt (0, 0), que és el centre de rotació, i s’obre una finestra on hem d’introduir l’angle de rotació; en aquest cas introduïm 41° i acceptem. Cal posar el símbol dels graus, º; si no, mesurarà en radians.


4.- Amb l’eina construïm la recta perpendicular al segment inicial que passa per l’extrem del segment que hem girat. Per fer-ho, marquem el punt i el segment. Marquem, amb l’eina , el segment horitzontal i la perpendicular i apareix el punt de tall de la perpendicular amb el segment que està sobre l’eix X.


5.- Fem servir l’eina per mesurar distàncies. Marquem en primer lloc el punt (0, 0) i el punt intersecció calculat en el pas anterior, i després, el punt intersecció i l’extrem del segment girat. En marcar aquests punts apareixen les mesures buscades, el sinus coincideix amb el vertical i el cosinus amb la mesura del valor en horitzontal.


Vos deixe un enllaç d’un vídeo tutorial on expliquen com mesurar el sinus i el cosinus d’un angle agut amb el Geogebra:

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.