lunes, 27 de agosto de 2018

Quarta Entrada



APLICACIONS DE LA TRIGONOMETRIA A LA VIDA REAL.

APLICACIÓ LA NAVEGACIÓ. La trigonometria va ser utilitzada en la navegació durant molt de temps. Mitjançant un instrument, el sexant, podien navegar, calculant distàncies, triangulant amb punts fixes, com el sol o les estrelles.
Avui en dia ja no té aplicació el sexant, a causa de la introducció dels GPS, a les embarcacions.


APLICACIÓ A LA MEDICINA. Als electrocardiogrames, els exàmens que mesuren l’activitat elèctrica del cor, és imprescindible l’ús de la trigonometria per llegir els mateixos.


APLICACIONS A LA FÍSICA. Per a mesurar o calcular la trajectòria de míssils, també és necessari realitzar estudis utilitzant la trigonometria.


APLICACIONS EN LA INGENYERIA CIVIL. Per a realitzar edificis civils, ponts, carreteres, moviment de terres és necessari la trigonometria. Els teodolits, utilitzats pels topògrafs són clar exemple d’ús de la trigonometria.


APLICACIONS ALS VIDEOJOSCS. Aquest pot ser dels mes interessants per als alumnes. Per a la programació dels mateixos utilitzen la trigonometria; podem dir per tant que sense la trigonometria, els videojocs serien diferents de com els coneguem hui en dia.
A partir d’ara quan els alumnes me pregunten per a que serveixen les matemàtiques, ja podré adreçar-los a aquest blog, per a que puguen veure diverses aplicacions a la vida real, encara que disten bastant de les aplicacions que ells utilitzen dia a dia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.