lunes, 27 de agosto de 2018

Primera Entrada


PLE o ENTORN PERSONAL D'APRENENTATGE
Com puc millorar el meu EPA?
Després del visionamentt del vídeo de la unitat:
On fan una màgnifica intervenció els ponents Jordi Adell i Linda Castanyeda, he reflexionat sobre com podem millorar el nostre EPA. Al vídeo ens expliquen que és un PLE, per mitjà d’una menuda introducció, i a continuació la conferència gira al voltant de:
1.- Com utilitzar els PLE
2.- Com portar-los a l’aula
3.- 5 còmodes passos per a començar un PLE o EPA.
Com bé defineix les seues sigles l’entorn personal d’aprenentatge, és el conjunt de coses, que ens envolten que influeixen en el mateix, com l’ecosistema que afecta el món de l’ensenyança i l’aprenentatge; sempre hi ha agut un PLE però actualment aquest ha canviat molt ja que l’entorn d’avui en dia, el món de l’era d´internet i les noves tecnologies.
Per poder millorar el nostre PLE, és important entendre com aprenem, que és principalment amb 3 fases,...la primera la de llegir o rebre o captar informació, la segona la de reflexionar i fer coses amb aquesta informació rebuda, i la tercera compartint coses i debatre sobre aquesta informació.
Finalment al visionament del vídeo ens donen passos per a crear un PLE de partida que haurem de seguir millorant-lo:

1.- Tindre un blog on anirem creant recollint tot allò que ens és útil per a nosaltres i sempre serà obert i flexible.

2.- Utilitzar el twuitter, o alguna altra xarxa social, però la del twuitter, és molt bona i molt actualitzada, a més a més hem de seguir a gent interessant per a captar així bona informació. També formar part de xarxes especialitzades.

3.- Subscriure't via RSS a blogs i/o altres font d'informació, per tal que la informació ens arribe a nosaltres sense buscar-la, ja que prèviament hem fet una selecció de la informació que volem rebre. Una pàgina interessant seria:
https://feedly.com

4.- Gestionar tota la informació que tenim a l’abast i guardar allò que ens pareix més interessant. Un programari lliure seria:
5.- Participar a internet, no sols recollir informació, sinó començar a ser part implicada amb aquest recull d’informació.

En el meu cas com a professor, encara que ja havia llegit sobre aquest tema, m’ha fet agafar una altra visió molt més ampliada, i a partir d’ara intentaré millorar el meu PLE, per tal de formar millor als meus alumnes, encara que el més difícil és introduir-les a l’aula, ja que ens han format per a tindre coneixements per donar classes, però no som especialistes en aquestes noves aplicacions, però el que em diu la meva experiència quan he aplicat coses diferents dintre de l’aula, és que si surt bé és molt productiu.
En definitiu, a partir d’ara si faré un compte a twuitter i realitzaré un Blog propi, i així a poc a poc anar fent més extens el meu PLE.
Aquí teniu un exemple il·lustrat de PLE:


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.